Groene energie

Energie die duurzaam is
Groene energie, energie die duurzaam is en echt goed is voor de omgeving. Duurzaam opgewekt uit zon, wind, water en biomassa. Samen met onze leveranciers werken wij eraan om steeds meer huishoudens en bedrijven te voorzien van groene energie. Zo komt een duurzaam Nederland iedere dag dichterbij. Bekijk hier welke vormen van groene energie wij aanbieden.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via tel. (077) 351 22 18 of gebruik ons contactformulier voor een vrijblijvende offerte.

Zonne-energie

Ondanks dat de zon van ons vaker mag schijnen, is Nederland dermate geschikt om zelf groene energie op te wekken door middel van zonnepanelen.
Veel van onze klanten doen dat inmiddels al en ieder jaar komen daar veel nieuwe klanten bij. De kosten voor zonnepanelen verdient u terug omdat u de zonnestroom zelf verbruikt en dus minder stroom van uw stroomleverancier afneemt.
Martens Sanitair begeleidt u tijdens het volledige proces wanneer u voor zonnepanelen kiest. U kunt uw zonnepanelen aankopen via Martens Sanitair en daarnaast verzorgen wij ook de complete installatie hiervan. Met onze service maken wij uw zonne-energie installatie volledig klaar voor gebruik. Uiteraard met de kwaliteitseisen die nodig zijn voor de plaatsing en de optimale werking van uw installatie.

Wilt u meer weten over zonnepanelen en de werking ervan? Dan bent u bij Martens Sanitair aan het goede adres. Klik hier, laat uw gegevens achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Lucht-water warmtepomp

Om gebruikt te maken van de warmte die in gewone buitenlucht zit, kan er gebruik gemaakt worden van een lucht-water warmtepomp. Met behulp van een compressor, een condensor en een verdamper zal deze buitenlucht verder opgewarmd worden.
Met de gecreëerde warmte wordt vervolgens het water van de verwarming verwarmt.
Naast het opwarmen van de verwarming kan een lucht-water warmtepomp ook gebruikt worden voor het opwarmen van het water uit de kraan of douche.

Om ervoor te zorgen dat de lucht-water warmtepomp goed functioneert, is een kleine hoeveelheid elektriciteit nodig. Daarnaast is het rendement van deze warmtepomp afhankelijk van de buitentemperatuur in uw omgeving. Hoe hoger de buitentemperatuur, hoe hoger het rendement.

Wilt u meer weten over een lucht-water warmtepomp? Dan bent u bij Martens Sanitair aan het goede adres. Klik hier, laat uw gegevens achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Warmtepompen

Warmtepompen zijn erg in trek bij de milieubewuste consument. Dit is niet gek, een warmtepomp draagt niet alleen bij aan een schoner milieu maar kan zorgt ook voor een interessante besparing op uw energierekening.
Bij Martens Sanitair verzorgen we twee soorten warmtepompen. Op deze pagina kunt u kijken welke warmtepomp het meest geschikt is voor uw omgeving.

Water-water warmtepomp

Met een water-water warmtepomp kan de warmte die in het grondwater aanwezig is, gebruikt worden om de woning te verwarmen. Dit geothermische systeem heeft het hoogste rendement van alle soorten warmtepompen maar vergt vaak wel een hogere investering.

Voor het goed functioneren van een water-water warmtepomp dienen er twee putten bij de woning geboord te worden. Deze worden ook wel pompput en retourput genoemd. Deze putten kunnen op een diepte liggen van 25 tot 150 meter. Hoe diep deze putten exact komen te liggen is afhankelijk van de bodemsamenstelling.
Vanuit de pompput wordt het grondwater omhoog gepompt en naar de verdamper van de warmtepomp geleid. De warmte van het grondwater wordt hier aan het systeem afgegeven. Daarna verdwijnt het afgekoelde water weer via de retourput naar het grondwater. Het is belangrijk dat het water tijdens dit proces niet in aanraking komt met de buitenlucht, dit zorgt namelijk voor oxidatie en kalkafzetting. Martens Sanitair zorgt er dus voor dat de putten vakkundig afgedicht worden.
De water-water warmtepomp vormt het hart van het systeem. Door middel van een minimale hoeveelheid elektriciteit kan de warmtepomp al warmte ontrekken aan het grondwater en gebruiken om nog meer warmte te genereren. Met deze warmte kan de woning en het water verwarmd worden.

Wilt u meer weten over een water-water warmtepomp? Dan bent u bij Martens Sanitair aan het goede adres. Klik hier, laat uw gegevens achter en wij nemen spoedig contact met u op.

CO2 gestuurde ventilatie systemen

Een CO2 gestuurd ventilatiesysteem werkt bij een lage druk (< 5 Pa) en gebruikt voor de luchttoevoer zelfregelende ventilatieroosters. Daarnaast zijn er in iedere ruimte CO2-sensoren aanwezig welke continu de CO2-concentratie in de afzonderlijke ruimten in de gaten houden. Wanneer blijkt dat een CO2-concentratie een bepaalde grenswaarde overschrijdt binnen een ruimte, opent het systeem automatisch het ventilatierooster. Daarbij wordt deze overschrijding door het systeem ook doorgestuurd naar de hybride afvoerunit. Deze zal met natuurlijke drijfkrachten de regelklep naar de juiste positie proberen te sturen. Mocht de klep geheel open staan en de capaciteit nog niet voldoende zijn, dan wordt er automatisch een ventilator ingeschakeld worden en wordt de nodige drijfkracht mechanisch toegevoegd.

Wilt u meer weten over een CO2 gestuurd ventilatie systeem? Dan bent u bij Martens Sanitair aan het goede adres. Klik hier, laat uw gegevens achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Lage temperatuurverwarming

Vanwege het feit dat de huizen steeds beter geïsoleerd worden, wordt het verwarmen op lage temperaturen steeds aantrekkelijker. Lage temperatuurverwarming (LTV), is een duurzame en dus energiezuinige manier van verwarmen.
Bij een LTV ligt de aanvoertemperatuur van het CV-water tussen de 35°C en 55°C. Deze temperatuur is aanzienlijk lager dan bij een traditionele CV installatie, waar de aanvoertemperatuur tussen de 75°C en 85°C ligt.
Bij een LTV installatie zijn grote verwarmingslichamen nodig om een bepaald rendement te halen. Vloer- en wandverwarming, lage temperatuur verwarmingen en LT-convectoren zijn toepassingen die hier uitermate geschikt voor zijn.

Wilt u meer weten over een lage temperatuurverwarming? Dan bent u bij Martens Sanitair aan het goede adres. Klik hier, laat uw gegevens achter en wij nemen spoedig contact met u op.